Online Değerlendirme Merkezi Avantajları

Online Değerlendirme Merkezi Avantajları

İK'nın zor bir işi var. Öngörülemezliğin en yüksek olduğu zamanlarda, bir bireyin işinde ne kadar iyi performans göstereceğini tahmin etmeye çalışırız. Yanlış kişileri işe almak veya terfi ettirmek pahalı olabilir, çalışanların moralini olumsuz etkileyebilir, değerli eğitim ve gelişim bütçelerini boşa harcayabilir ve çalışan verimliliğini ve şirketin karlılığını azaltabilir.Bu büyük bir karar.

Değerlendirme Merkezleri, aday profilinin, becerilerinin ve kültürel uyumun daha net bir görüntüsünü sağlayarak tahminde bulunmayı ortadan kaldırır. Sağlam, tarafsız, kanıta dayalı işe alım kararları verirler. Ancak pahalıdır, organize edilmesi zordur ve bir grup aday için uzun zaman alır. Ama yapay zeka için kolay bir iştir 

Peoplise Casebot değerlendirme botu doğru ve verimli yetkinlik ölçümü, katılımcılar için sürükleyici dijital deneyim yaratarak değerlendirme merkezini otomatikleştirmenize yardımcı olur. Chatbot teknolojisi kullanılarak aday ile oyunlaştırılmış etkileşim sağlanan Casebot insan kaynakları alanında ezber bozandır.

Kullanımı kolay, sezgisel ekran tasarımı, katılımcının vaka deneyimine dalmasına yardımcı olur. Videolar, e-postalar, zamanlama ve önceliklendirme faaliyetleri, katılımcılara gerçek iş hayatı gibi deneyimler yaşatmaya yardımcı olur.

Peoplise tarafından geliştirilen Casebot, şirketlerin minimum İK personeli çabası gerektiren değerlendirmeleri otomatikleştirerek iş ihtiyaçlarını doğru bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.

Casebot Avantajları:

Maliyet azaltma:

Eşzamanlı olarak binden fazla adaya ölçeklenebilen Casebot Değerlendirme Merkezi, yüz yüze değerlendirmelerle maliyetleri önemli ölçüde düşürürken, karar verme süresini de kısaltır.

Daha hızlı süreçler:

Ortalama seans, 5 saate kadar süren bire bir değerlendirmelerin aksine 35-45 dakika sürer. Sonuçlar hemen kullanılabilir.

İK ekibi için lojistik karmaşa ve manuel çalışma yok:

Organizasyon, planlama, oda bulma, bilgilendirme ve katılım takibi gibi aday başına 2 saate varan manuel görevler Casebot ile tamamen ortadan kalkar. Aday, herhangi bir yerde, dilediği zaman bağlantı üzerinden değerlendirmeye girebilir.

Veriye dayalı kararlar:

Otomatik değerlendirme algoritması ve dijital raporlama, şirket içi terfiler ve şirket dışı işe alınanlar arasında şeffaflık ve nesnellik sağlar ve değerlendiricilerin önyargılarını (bilinçli ve bilinçsiz) ortadan kaldırır.

Casebot, İK ekiplerine adaylar hakkında her davranışsal göstergedeki etkinlikleri, genel yetkinlik seviyeleri, zamanın etkin kullanımı, belgeler ve süreçler gibi çok zengin veriler sağlar.

Adil ve unutulmaz deneyim:

Casebot'a dair en büyük ezber bozan özellik Chatbot teknolojisi kullanılarak sağlanan etkileşimli oyunlaştırılmış doğasıdır. Z kuşağı, 5 üzerinden 4,8'lik bir aday memnuniyet puanı ile olumlu geri bildirim sağlayarak eğlenceli ve oyunlaştırılmış aday deneyiminin keyfini çıkarıyor (Şu ana kadar 7000'den fazla aday Değerleme ile değerlendirildi)

İşveren Markası:

Basitleştirilmiş ve hızlı işe alım süreci, daha iyi bir aday deneyimi sağlar, böylece şirketi yükseltir ve gelecekte daha yüksek kaliteli yetenekleri çeker.